Penye Astarın Kullanım Alanları

İlk kumaş türü dikiş elbiseleri ve eteklerde kullanılan özel bir malzemedir. Penye kumaş olarak, statik elektriğe dayanıklı değildir. Her biri tek başlarına duran birçok tafta türü vardır. Örneğin sertleşmek için katı penye etekleri kullanılır.

Penye Astar – giyimde kullanılan en dayanıklı bileşik kumaşlardan biridir. Buna ek olarak, bu malzeme sıklıkla kıyafet temel bir üretim olarak kullanılır. Yakın zamanda seçilen ikincil kumaş, pozitif yönde faktörlerin arka planında penye güç ve şıklık kazandıran öteki kumaşların penye astar harmanı ile yakın bir geçmişte popüler hale geldi. Bu kumaşı astar malzemesi olarak düşünürsek, bir ceket ya da kış ceketi alırsanız, kaliteli malzemeler için idealdir. Kapitone işi genel anlamda her kumaşla yapılabilir. Tek parça dikildiği şeklinde baklava, üçgen, kare şeklinde birçok şekillerde de dikilebilir. Penye kumaşlar önceleri ev tekstil ürünleri, yelekler, montlar, ceketlerde çoğunlukla tercih ediliyordu. Günümüzde ise bu kumaşlar botlarda ve çantalarda da sık sık rastlamak mümkündür.

Çok eski zamanlardan beri kullanılan bu kumaş günümüzde de sıklıkla kullanılmaya devam edilmektedir. Penye, astarlı kumaşlar günümüzde hazır giyim işlemlerinden geçirilerek muhtelif moda ürünlerine dönüştürülür. Örnek vermek gerekirse mont gibi, kazak gibi montların iç astarlarında, pantolonlarda rastlamak mümkündür. Kapitonenin kullanıldığı öteki bir alanda ev tekstilidir.

Penye kumaşı pek çok yerden elde edebilirsiniz. Bizim bu yazımızda tavsiye edeceğimiz tedarik noktası ise Yiğit Tekstil. Yiğit Tekstil yılların deneyimi ve müşteri memnuniyeti odaklı çalışmalarıyla size kumaş seçiminizde oldukça yardımcı olacaktır.

Recommended Posts